A mesebeli Gran Canaria

A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek igazi földi paradicsom. A szigetcsoportot hét nagyobb, és több kisebb sziget alkotja, amelynek egyik legismertebb és egyben névadó tagja a Gran Canaria. A neve kissé csalóka, ugyanis nem ez a térség legnagyobb szigete, azonban fantasztikus adottságai miatt nagyon kedvelt a turisták körében.

gran_canaria.jpg

A sziget érdekességei

Habár a sziget nem kifejezetten nagy, mégis akár egy egész kontinensnyi érdekesség elfér rajta. Egy Gran Canaria nyaralás az egész család számára tartogat élményeket. A sziget felszíne rendkívül változatos – vadregényes sziklás tájak, hegyek, völgyek, gyönyörű homokos tengerpartok borítják, de buja zöld növényzet és sivatagi tájak is megtalálhatók rajta.

Az Atlanti-óceánon elterülő sziget közepén a Pico de las Nieves vulkán magasodik, amely a sziget bármely pontjáról tökéletesen látható. A hegymászók számára ez igazi paradicsom, ugyanis a vulkáni hegy havas csúcsáról ellátni egészen Tenerifeig. Az aktív nyaralások kedvelői bizonyára élvezik majd a vízesésekkel teli Barranco de Guayadeque-völgyet, valamint a szigeten található rejtélyes sziklavájatokat és barlangokat.

A sziget növényzete is lenyűgöző, a pálmafák, kaktuszok és színes virágok kombinációja hangulatos környezetet teremt. A sziklákkal, trópusi erdőkkel és homokdűnékkel egyaránt büszkélkedő sziget ezért mindenki számára tartogat valamit. Az időjárás egész évben kellemesen meleg, de az egyes tájaktól függően különféle mikroklímákkal is találkozhatunk az utazásunk során.

Egy Gran Canaria nyaralás során érdemes meglátogatni a sziget legnagyobb városát, Las Palmast, amely rengeteg szórakozási lehetőséget kínál. A főváros a modern bevásárlóközpontjai, nagyszerű szórakozóhelyei, hangulatos kikötője és kulturális kincsei miatt megér egy látogatást.

Gran Canaria legszebb tengerpartjai

Egy Gran Canariai nyaralás során a legtöbb látogató a déli partot választja, ugyanis sokakat vonzanak az arany színű homokos strandok. A lenyűgöző tengerpartokat az Atlanti-óceán kristálytiszta, azúrkék vize mossa, amely sok helyen alkalmas szörfözésre, búvárkodásra, és egyéb izgalmas vízi sportokra is. Gran Canarián több mint 80 strand található, amelyeken különféle kategóriájú üdülőközpontok és izgalmas szórakozási lehetőségek állnak a turisták rendelkezésére. Most bemutatjuk Gran Canaria 4 legszebb strandját.

1. Playa del Inglés

A családi nyaralások leggyakoribb és legnépszerűbb központja a Playa del Inglés strand. Ez az egyik leghíresebb turistastrand a sziget déli részén, amely főként azért kedvelt, mert a víz nyugodt, a strand pedig csaknem három kilométer hosszú. A strand közvetlen közelében található egy lenyűgöző természetvédelmi terület is, valamint rengeteg hotel és nyaraló. A Playa del Inglés különféle sportokra is alkalmas, mint például a röplabda vagy a strandfoci. Ideális nyári nyaraláshoz, főként családok számára. A strandon az egyéb szolgáltatások mellett vásárolhatunk frissítőket, bérelhetünk napernyőket, és a zuhanyt is használhatjuk.

2. Las Maspalomas

A Las Maspalomas strand főként a méretének és az őt körülvevő környezetnek köszönhetően vált ismertté, ugyanis a 6 kilométer hosszú partszakaszt hatalmas homokdűnék veszik körül. Ez Gran Canaria második leghosszabb strandja. Egy apró sivataghoz hasonlítható, amely a tengerbe torkollik. Ezáltal különleges, egyedi élményt nyújt a kiránduló számára. A homokdűnék természetvédelmi terület, amely a gyalogos utaknak köszönhetően könnyen bejárható.

3. Las Canteras

Las Canteras Európa és a világ egyik legnépszerűbb városi strandjaként van számontartva. A mesebeli aranyhomokos tengerpart egész évben vonzza a látogatókat, főként a fantasztikus időjárási viszonyok miatt. A strand egyébként népszerű a szörfösök körében is. A Las Canteras Las Palmas városának strandja, amelyre a világ színvonalú szolgáltatások és a pezsgő városi élet jellemző. A víz nyugodt, ezért kisgyermekekkel is nyugodtan látogatható. A strand ezen kívül búvárkodásra is alkalmas, így a kalandvágyók bármikor megcsodálhatják a lenyűgöző tengeri élővilágot. Las Canteras valamivel több mint két kilométer hosszan nyúlik el, ideális hely egy naplementi sétához.

4. Playa de Mogán

A Puerto de Mogán strand egy tökéletes, nyugodt hely pihenésre, napozásra. A strandon minden szükséges felszerelés megtalálható, a napernyőktől kezdve a különféle éttermeken és kávézókon át a vízibiciklikig. Tökéletes választás egy családi nyaraláshoz, mivel a strandot körülvevő sziklák védenek a széltől, valamint jobbnál jobb üdülőközpontok, hotelek várják a látogatókat. A strand mesterségesen lett létrehozva, és egy jachtkikötő közelében helyezkedik el, ahol több üzlet és varázslatos kilátás fogadja a külföldi vendégeket.